amsterdam_soho_house_03_2308.JPG

amsterdam_soho_house_05_7810.jpg

bungehuis-08_9618.jpeg

file2-11_3076.jpeg

file3-2_8932.jpeg

Amsterdam Soho House

Projectnummer 111291
Project 
Amsterdam, Bungehuis -> Soho House
Opdrachtgever 
Bouwbedrijf Salverda BV
Omschrijving 
Plaatsen van daklichten/vliesgevels en een spiltrap met houten treden.
Architecten 
Kentie en Partners Architekten
Bijzonderheden 

Uitvoering 
2017-2018

Ontwerp

Het Rijksmonumentale Bungehuis is in 1932-1934 als handelskantoor gebouwd. Sinds de jaren 70 was het gebouw in gebruik door de Universiteit van Amsterdam. Nu heeft het pand een transformatie naar Soho House, een private members club voor creatievelingen, ondergaan.

De begane grond heeft een publieksfunctie gekregen met o.a. een restaurant. Hier zijn de lichtstraten in het atrium opengemaakt en voorzien van zeer transparante te openen daklichten.

Op de eerste drie verdiepingen zijn 79 hotelkamers gemaakt die gebruik maken van de kwaliteiten van het gebouw. De hotelkamers in de monumentale voormalige directiekantoren hebben losstaande badkamerunits gekregen, zodat de lambriseringen intact konden blijven.

Op de vierde verdieping bevindt zich een filmzaal met pre-screening bar en tevens de gym met sauna’s. De vijfde verdieping is club en restaurant en vanaf deze verdieping kan men met een nieuwe verbinding omhoog naar het dak dat daarvoor niet toegankelijk was. Boven het bestaande dak is een verhoogd dak aangebracht. In de ontstane tussenruimte zijn de vele benodigde luchtbehandelingskasten geplaatst, waardoor er geen verstoring van het daklandschap is ontstaan. Op het verhoogde dak is voorzien in een waterbufferingssysteem en veel groen. Op dit dakterras bevindt zich een bar en zwembad en doordat deze verhoogd is aangebracht is er uitzicht over de hoge bestaande balustrades ontstaan. (bron: https://www.kentie-partners.nl/project/soho-house/)

Jonkers Bouwmetaal
Jonkers Bouwmetaal heeft de daklichten/vliesgevels te midden van het Soho House geplaatst. Deze zijn automatisch bedienbaar en geven een mooie lichtinval in restaurant Cecconi's dat zich onder deze daklichten bevindt. Ook hebben wij een spiltrap met eikenhouten treden geplaatst, gebaseerd op de spiltrap in het Soho House in Barcelona.


Nieuws

Contact Informatie

Adres
Hoornse Hop 10
8321 WX Urk
Telefoon: 0527 685 156
Fax: 0527 685 286
E-mail: info@jonkers-bouwmetaal.nl