Emmen Parkeergarage Westerstraat

#stalen  

#puien  

#brandwerend  

#inbraakwerend  

#jansen  Projectnummer  102677
Project Emmen, Parkeergarage Westerstraat.
Opdrachtgever Strukton Civiel Projecten BV
Omschrijving Stalen puien.
Architect 
Bijzonderheden
Uitvoering 2012-2013.

Het project Noorderplein/Westerstraat moet er voor zorgen dat het Noorderplein een stedelijk karakter krijgt en dat de Westerstraat ook verblijfsgebied wordt. Maar wat houdt dit precies in? We geven u een korte toelichting op de plannen.

De plannen in het kort
Aan het Noorderplein komt een vestiging van de Mediamarkt. Er wordt ook een parkeergarage gebouwd. Een deel van deze parkeergarage komt onder de Mediamarkt. Deze parkeergarage wordt gebouwd op de plek waar het parkeerdek en de Westertoren stonden. Ontwikkelaar Peter van Dijk bouwt de Mediamarkt aan het Noorderplein en winkelruimte in de Westerstraat. Door deze verandering komt het openbaar gebied op het Noorderplein en in de Westerstraat er anders uit te zien. 

De parkeergarage Westerstraat kan vanaf de zomer van 2013 gebruikt worden. Tot die tijd kunnen bezoekers parkeren aan de overkant van de Hondsrugweg, op de locatie van het voormalig politiekantoor (Vreding) en op P-noord. Parkeerplaats noord ligt achter de bioscoop Utopolis en is bereikbaar via de N381. In de tweede helft van 2013 wordt het openbaar gebied van het Noorderplein ingericht.