Stages en opleidingen

Bij een staalbedrijf is het beroep lasser misschien het eerste dat in je op komt, maar wij kunnen echt veel meer bieden! We hebben diverse functies op twee vlakken, namelijk buitendienst en binnendienst. Binnendienst kan je vervolgens weer opsplitsen in kantoor- en vloerpersoneel. Kijkend naar deze splitsing houden we een aantal beroepen over:

Buitendienst: 
- Verkoop hekwerk/trappen/stalen kozijnen/vliesgevels/constructies. Je houdt je hier voornamelijk bezig met het onderhouden van klantrelaties met een aantal vaste aanvragers en klanten van Jonkers Bouwmetaal. Het doorspelen van innovaties en suggesties hoort hier ook bij. Achter de schermen bel je offertes na in overleg met de calculaties en probeer je afspraken te maken met de inkoop van deze projecten. Deze afspraken ga je zelf behandelen en dit vereist de nodige kennis van een project. Als dit goed uitpakt heb je een project binnengehaald en staat de verkoop op o.a. jouw naam!
- Montage hekwerk/trappen/stalen kozijnen/vliesgevels/constructies. Als alles aan de voorkant uitgewerkt is, mag je het gaan plaatsen op het werk. 's Ochtends ben je vroeg uit de veren om naar een project in bijvoorbeeld Amsterdam te rijden. Je staat in nauw contact met uitvoerders en eigen projectleiders, zodat alles soepel verloopt. Je beschikt over werktekeningen online en aan de hand hiervan ga je onze producten plaatsen. We zijn vaak aanwezig in de laatste fases van een bouw, dus als je klaar bent heb je vaak meteen een mooi plaatje van het eindresultaat. 
- Uitvoerder/projectleider hekwerk/trappen/stalen kozijnen/vliesgevels/constructies. Wanneer alles aan de voorkant is uitgewerkt mag je aan de slag voor een bepaald project. Je bent hier het eerste aanspreekpunt voor de montage en uitvoerders die van de klant aanwezig zijn. Het is jouw taak om het project in goede banen te leiden. Je zorgt dat de gemaakte planning behaald wordt en dat eventuele fouten tijdig worden opgelost of opgemerkt. 

Binnendienst kantoor:
- Calculatie hekwerk/trappen/stalen kozijnen/vliesgevels/constructies. Bij buitendienst wordt hier al iets over gezegd, maar je houdt je bezig met de verkoop en calculatie in opdracht van klanten. Hier is het wel zo dat je ook alleen calculatie mag doen. Calculaties maken omvat alle bezigheden rondom het maken van een voorstel voor de klant. Je vraagt dus prijzen op van benodigd materiaal, berekent hoeveel bewerkingtijd er aan te pas moet komen, hoe lang de montage en het tekenwerk duurt, maar je draagt ook klantspecifieke oplossingen aan. Sterk en flexibel komt hier sowieso naar voren. De uiteindelijke calculatie is een combinatie van realiteit en schatting. Je wil het werk namelijk verkopen, dus je wilt een scherpe prijs aandragen, maar dit moet ook realistisch en haalbaar zijn. 
- Tekenaar hekwerk/trappen/stalen kozijnen/vliesgevels/constructies. Wanneer het opdracht is ontvang je 3D-tekenwerk van onze opdrachtgevers. Het is de bedoeling dat je het overtrekt, verbeteringen doorvoert en nieuwe elementen toevoegd. Wanneer je goedkeuring krijgt en het definitief is, zijn jouw tekeningen leidend voor de productie en de montage!
- Planner personeel en productie. Als planner heb je voortschrijdend inzicht en zorg je ervoor dat er genoeg tijd wordt ingepland voor de productie. Ook is het belangrijk dat je er op hamert dat alles op tijd klaar is en dat het personeel op tijd klaar is. Je plant iedere week het personeel in en zorgt voor het rooster. Ook doe je een stukje inkoop en zorg je voor een deel van het materiaal. Je staat in nauw contact met de werkplaatschef en de werkvoorbereiding. 
- Administratie. Je bent verantwoordelijk voor het invoeren van facturen en het betalen van openstaande posten. Ook bel je waar nodig iemand op als het betalingstermijn overschreden is. Je bent verder verantwoordlijk voor het bijhouden van personeelszaken en zorgt dat ieder dossier op orde is. Tot slot ben je het eerste aanspreekpunt van de klant. 
- Verkoop Alle orders die binnenkomen zet je in het systeem en je maakt alles gereed voor productie. Wanneer het om bouwverankering gaat maak je ook de magazijnbonnen gereed en de stickers voor op de pallets. Je bent verantwoordelijk voor de afroep van de productie en je staat in nauw contact met de werkplaatschef en het magazijnbeheer. 

Binnendienst vloerpersoneel:
- Lasser
- Magazijnbeheer
- Werkplaatschef
- Assembleur

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Kom geheel vrijblijvend op gesprek of vul even ons contactformulier in.Ervaringen

Willisa Jonkers

Verkoop en calculatie van Jonkers Bouwverankering / Student HBO Commerciële Economie

Hoi! Wat leuk dat je hier even aan het rondneuzen bent. Ik ben Willisa en ik ben 22 jaar oud. Op dit moment studeer ik HBO Commerciële Economie aan de Hanzehogeschool in Groningen. Ondertussen werk ik al bijna twee jaar bij Jonkers Bouwmetaal en werk ik 38 uur per week. 

De combinatie van school op maandagavond en werken bevalt me super. Ik kwam met een havo-diploma bij Jonkers Bouwmetaal en heb nu al veel technische kennis opgedaan door er veel mee bezig te zijn. Jonkers heeft mij de ruimte gegeven om te groeien in datgene wat ik leuk vind binnen het bedrijf en nu zit ik voor mijn gevoel op de goede plek!

Vakken die ik zoal heb: commerciële calculaties, marktonderzoek, online marketing, communicatie, accountability, sales, crm en creatief ondernemen.

Willisa


Contact Informatie

Adres
Hoornse Hop 10
8321 WX Urk
Telefoon: 0527 685 156
Fax: 0527 685 286
E-mail: info@jonkers-bouwmetaal.nl