Almere CSMART

#glashekwerk  

#trappen  

#leuningen  

#hout  Projectnummer 106019/106253.
Project Almere, CSmart.
Opdrachtgever Dura Vermeer Bouw Hengelo BV
Omschrijving Hekwerken, stalen trappen en leuningen.
Architecten  Architectenbureau Paul de Ruiter, Amsterdam.
Bijzonderheden
Uitvoering 2015-2016.

Carnival Corporation & PLC, het grootste bedrijf ter wereld in cruisevakanties, krijgt een nieuwe internationale trainingscampus midden in het nieuwe Almeerse landschapsgebied DUIN. Architectenbureau Paul de Ruiter heeft samen met Dura Vermeer, Deerns en Van Rossum de competitie gewonnen om voor het cruisebedrijf deze campus met trainingscentrum en accommodatie te realiseren. De beide met LEED Gold gecertificeerde gebouwen vormen de start van de campus. De ontwerpen zijn zodanig vormgegeven dat er in de toekomst ruimte is voor nog twee gebouwen.

Het CSMART opleidings- en simulatiecentrum dient voor wekelijkse maritieme veiligheidstrainingen. Door deze trainingen kunnen gelijke teamprestaties op alle cruiseschepen worden nagestreefd. Veiligheid  van zowel personeel als van passagiers staat voorop. Het trainingscentrum is daarom voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van veiligheidsvergrotende technologie en kennis en is ontworpen vanuit het perspectief van de gebruikers.

Het CSMART Accommodation & Parking is nauw verbonden met het trainingscentrum via zowel een ondergrondse corridor als een bovengronds duinpad. Het vijfsterren hotel heeft dertien verdiepingen boven maaiveld. Het gebouw wordt dagelijks gebruikt voor een ontspannen ontbijt, lunch en diner. Comfort is van groot belang voor CSMART A&P. Rust en kalmte na een intensieve trainingsdag is nodig om overdag beter te presteren. Alle faciliteiten zijn daarom dicht bij elkaar gebracht in hetzelfde gebouw.