matrix_3108_3935.jpg

matrix_3103_3966.jpg

Amsterdam Matrix VII

Projectnummer 112957
Project 
Amsterdam, Matrix VII
Opdrachtgever 
Züblin Nederland BV
Omschrijving 
Leveren en monteren van stalen kozijnen. 
Architecten 
Ector Hoogstad Architecten
Bijzonderheden -

Uitvoering 
2019

Ontwerp

Matrix VII wordt een bedrijfsverzamelgebouw waarin diverse bedrijven die actief zijn op het gebied van IT, nieuwe media en Life Science een plek zullen vinden.In totaal krijgt het gebouw een omvang van ca. 9.665 m² BVO verdeeld over vijf bouwlagen en bestaande uit kantoorruimte, laboratoriumruimte en algemene voorzieningen. Het nieuwe onderzoeksgebouw wordt bovendien duurzaam: bij oplevering voldoet Matrix VII aan de BREEAM Very Good eisen. Dit wordt door diverse maatregelen in materialisatie, ontwerp en bouwmethodiek behaald.

In Matrix VII zal veel onderzoek worden verricht met gebruik van lasers. Hiervoor is het noodzakelijk dat een deel van de labs worden voorzien van trillingsdempende constructies. Deze constructies bestaan uit zware betonblokken op speciale dempers. Deze zorgen ervoor dat trillingen veroorzaakt door bijvoorbeeld verkeer geen invloed hebben op het onderzoek. Het gebouw zal door verschillende organisaties worden gebruikt. Om de onderlinge binding met de mensen te stimuleren, zijn er plaatsen in het gebouw opgenomen die de mogelijkheid bieden om elkaar te ontmoeten. Onderzoekers kunnen hier discussiëren over het onderzoek dat zij uitvoeren en ideeën uitwisselen.

Het project is in volle gang. Na de fundatie en ruwbouw bestaande uit prefabbetonelementen gecombineerd met staalconstructie is de gevelsluiting gestart. De gevel bestaat uit houtskeletbouwwanden met aluminium kozijnen. Karakteristiek voor het gebouw zijn de op de gevel gemonteerde luifels rondom het hele gebouw. In mei 2018 is gestart met de afbouw. De binnenwanden worden geplaatst en de installaties aangebracht. In het atrium wordt gewerkt met veel transparante wanden voor daglicht en de onderlinge relatie tussen de verdiepingen. De installaties zijn gedeeltelijk geprefabriceerd in de fabriek met als voordeel dat er op de bouwplaats snel complete installatiedelen kunnen worden gemonteerd. (bron: http://www.zueblin-nederland.com/databases/internet/_public/content.nsf/web/7B7FF7C45A1A187DC12581B8002F9338)

Jonkers Bouwmetaal
Wij hebben bij Amsterdam Matrix VII 26 stalen kozijnen geplaatst. Elk project proberen we op onze website te zetten, zodat we een compleet beeld kunnen vormen van wat Jonkers Bouwmetaal u te bieden heeft. 


Contact Informatie

Adres
Hoornse Hop 10
8321 WX Urk
Telefoon: 0527 685 156
Fax: 0527 685 286
E-mail: info@jonkers-bouwmetaal.nl