ass_4715_8951.jpg

ass_4721b_9797.jpg

ass_4726_7997.jpg

ass_4728_6801.jpg

ass_4710bdetail_9771.jpg

assen_4680_6044.jpg

ass_4723_8047.jpg

assen_4685_4633.jpg

assen_4694_8882.jpg

assen_4678_6252.jpg

ass_4719_2270.jpg

pdr_4709_6816.JPG

assen_4676_4680.jpg

ass_4710_2876.jpg

ass_4712_3240.jpg

as_4699_1177.jpg

Assen Station

Projectnummer 110639
Project 
Assen, Station
Opdrachtgever 
Hegeman Beton- en Industriebouw
Omschrijving 
Leveren en monteren van stalen binnen- en buitenkozijnen en een vliesgevel
Architecten 
DeZwarteHond
Bijzonderheden
De vliesgevel
Uitvoering 
2017-2019

Ontwerp

Het nieuwe stationsgebouw van Assen is het meest in het oog springende onderdeel van de gebiedsontwikkeling die de bereikbaarheid en groei van de gemeente Assen moet bevorderen (programma FlorijnAs). Het ensemble van baksteen, hout en glas past bij het karakter van de Drentse hoofdstad en zorgt op eenvoudige, maar ook zeer ruimtelijke wijze voor een grootse entree naar de stad. Dit is de nieuwe voordeur van Assen.

Het station wordt gemarkeerd door een driehoekige stationskap die de verschillende programmatische onderdelen van het station met elkaar verbindt, en die letterlijk en figuurlijk een brug slaat over de fysieke barrière die de sporen door de stad leggen. De houten luifel maakt een genereus gebaar naar de reizigers die aankomen en vertrekken. De drie hoeken markeren ieder een andere ingang naar het gebouw.

De vernieuwing van het stationsgebied in Assen bestaat uit de bouw van een nieuw stationsgebouw met commerciële ruimten en ondergrondse fietsenstalling, de bouw van een nieuwe perrontunnel voor voetgangers, de vernieuwing van de fietstunnel, de inrichting van een nieuw busstation, de aanleg van een autotunnel en de herinrichting van de openbare ruimte. De Zwarte Hond was eerder verantwoordelijk voor de masterstudie Florijnas en het stedenbouwkundig plan voor stationsgebied Assen (in samenwerking met Movares).

Jonkers Bouwmetaal
Na een korte break gaan we weer met frisse energie aan de slag. 
Dit is alweer het 4e station in Nederland waarbij we onze expertise in mochten zetten. 

Dit keer hebben we voor het station Assen stalen kozijnen en een hele speciale stalen vliesgevel mogen leveren en monteren. Bijzonder aan deze vliesgevel is dat hij aan de bovenzijde scharnierend is i.v.m. de horizontale en verticale bewegingen van de houten dakconstructie. Omdat alles door ons in BIM nauwkeurig uitgewerkt is, paste het geheel perfect. 


In samenwerking met Jansen AG hebben we zo weer een project mogen opleveren om trots op te zijn!


Nieuws

Contact Informatie

Adres
Hoornse Hop 10
8321 WX Urk
Telefoon: 0527 685 156
Fax: 0527 685 286
E-mail: info@jonkers-bouwmetaal.nl