Badhoevedorp Corendon Village Hotel

#balusterloos  

#glashekwerk  

#trappen  

#leuningen  

#stalen  

#kozijnen  

#jansen  

#art15  Projectnummer 112339 - 111985
Project Badhoevedorp, Corendon Village Hotel.
Opdrachtgever Corendon Hotels & Resorts
Omschrijving Balusterloos glashekwerk, stalen trappen en hekwerk en stalen puien.
Architecten  STUDIO Y Architecten & Adviseurs
Bijzonderheden
Uitvoering 2017-2018.

Op de voormalige Sony-locatie aan de Schipholweg in Badhoevedorp is recent Corendon Village opgeleverd. Het project omvat de renovatie van het voormalige Sony-kantoor en kantoorpand van Air Holland en een stukje nieuwbouw en telt maar liefst 677 kamers, meerdere restaurants en bars, diverse congres- en vergaderfaciliteiten, een bioscoop, een binnentuin en een spa met zwembad van 26 meter. In september worden de laatste algemene voorzieningen opgeleverd en wordt het ‘grootste hotel van de Benelux’ officieel geopend.

Het acht verdiepingen hoge, gerenoveerde Plaza gebouw is het hoofdgebouw en symboliseert het hart van het hotel, waar alle faciliteiten samenkomen. Het gebouw beschikt over 207 kamers en suites, een meeting- en conferencecenter, diverse restaurants en bars en een groot aanbod vrijetijdsfaciliteiten. De vijf verdiepingen tellende nieuwbouw Apartments beschikt over 298 volledig ingerichte service-appartementen, die voor maximaal zes maanden worden verhuurd.

Jonkers Bouwmetaal was verantwoordelijk voor alle glazen hekwerken in het atrium, aanpassen van de hekwerken in de bestaande hooftrappenhuizen, nieuwe aanvullende noodtrappen met hekwerken, hekwerken en trap op de dakterassen en alle stalen puien brandwerend en niet-brandwerend. "Een fantastisch resultaat voor een gebouw wat gerenoveerd is, renovatie is namelijk niet alltijd eenvoudig" volgens Jelle Jonkers die het project begeleid heeft.