Delft International Student House

#trappen;  

#lamellen;  

#glashekwerk;  

#balusterloos  Projectnummer 107069
Project Delft, International Student House (ISH)
Opdrachtgever Waal BV
Omschrijving Hekwerken met glas, stalen trappen, hekwerken en leuningen.
Architecten  Cepezed, Delft.
Bijzonderheden
Uitvoering 2016-2017.

Het betreft een combinatie van 332 kamers voor buitenlandse studenten, een studentencafé en bedrijfsruimten gericht op dienstverlening aan studenten. De eerste paal op het bouwterrein aan de Schie werd donderdag 14 januari geslagen door Lennart Harpe, wethouder verkeer, vervoer, grondzaken, vastgoed en Spoorzone, en Anka Mulder, vicepresident Education & Operations van de TU Delft.

De bouw van het International Student House betreft de laatste fase van de herontwikkeling van de TU-Noordcampus, waar DUWO de afgelopen jaren al twee studentencomplexen bouwde of herontwikkelde vanuit oude universiteitsgebouwen. Het International Student House komt te staan aan de Professor Schermerhornstraat. Er wordt gebouwd op het terrein waar voorheen het DISH-hotel en een voormalige brandweerkazerne stonden.

Jonkers Bouwmetaal leverde en monteerde alle glazen balkonhekken, alle stalen trappen met hekwerken en leuningen binnen en de stalen trappen met balusterloos glashekwerk. Een fantastisch eindresultaat!