2_3810.jpg

pdr_3637_3177.jpg

pdr_3626_4997.jpg

Eindhoven Bouwveld S2 Strijp S

Projectnummer 118426
Project Bouwveld S2 Strijp-S, Eindhoven
Opdrachtgever Stam + De Koning Bouw BV
Omschrijving Leveren en monteren van stalen kozijnen op de vides.
Architecten KENK Architecten
Bijzonderheden
Uitvoering 2020-2021

Ontwerp
De 'nieuwe individuele collectiviteit', met dit thema zijn wij door de opdrachtgever geselecteerd voor het ontwerp van 200 starterswoningen voor creatieve en ondernemende Young Professionals op zoek naar een vernieuwend woonmilieu op Strijp-S in Eindhoven.

Het stedenbouwkundig plan van West 8 schrijft langs de Philitelaan een aantal bouwvolumes voor die ontsloten worden via een hof. Het door KENK architecten uitgewerkte blok LUX heeft een getrapt volume met 8 lagen aan de zuidzijde oplopend tot 17 lagen aan de geluidbelaste noordzijde. Hiermee krijgt het gebouw een krachtige en unieke identiteit, passend binnen de geparcelleerde opzet langs de Philitelaan. Er ontstaat een geluidluw en beschut daklandschap en er komt zonlicht diep in het Patiohof.

Op de 7e verdieping is een groot gemeenschappelijk terras in de zon gesitueerd. Hier kunnen de bewoners elkaar ontmoeten en kunnen activiteiten worden georganiseerd. Dit symboliseert goed de door ons gezochte sfeer: kosmopolitisch, ontspannen en creatief. Verder zijn er 2 kleinere dakterrassen op de 10 verdieping aanwezig en zijn er op de begane grond nog 2 grote gemeenschappelijke tuinen met zitplekken aanwezig.

Met de kloeke uitstraling en het karakteristieke silhouet van het project wordt aansluiting gevonden met het industriële verleden van Strijp-S.
(bron:https://www.kenkarchitecten.nl/lux-tower-strijp-s-eindhoven.html

Jonkers Bouwmetaal
Eindhoven Haasje Over, Bouwveld S1, Bouwveld S2 en de parkeergarage. Een eindje weg voor ons, maar zeker de moeite waard. We zijn hier weer heerlijk uit de comfortzone gegaan door weer iets nieuws te doen. Ik zeg heerlijk, omdat we deze zone graag stretchen!

Bij Bouwveld S2 hebben we de grote glazen ‘doorkijk’ van de begane grond tot de bovenste verdieping gemaakt. Al deze vides zorgen niet alleen voor verbinding tussen de twee delen, maar ook voor veel lichtinval en een luxe uitstraling. Hier zijn we echt trots op.


Contact Informatie

Adres
Hoornse Hop 10
8321 WX Urk
Telefoon: 0527 685 156
Fax: 0527 685 286
E-mail: info@jonkers-bouwmetaal.nl