Breda ING

Ontwerp
Het kantoor aan de Markendaalseweg in Breda is enkele maanden dicht geweest. Maandag kunnen de klanten van de bank er weer terecht. Ze komen dan in een hele andere omgeving dan ze gewend waren. De balies zijn bijvoorbeeld allemaal verdwenen. In plaats daarvan staat er een keukentafel en zijn er kleurige zithoeken waar klanten even kunnen wachten. Bij een barretje kunnen ze ondertussen koffie of fris halen.

Verder zijn er vijf transparante ‘advieshuisjes’ waar klanten gesprekken kunnen voeren met de adviseurs van de bank. Voor de meer eenvoudige vragen, bijvoorbeeld voor uitleg over internetbankieren, kunnen ze terecht aan een lange staantafel. Het concept heeft de naam ING Huis gekregen. “We willen een huiselijk, vertrouwd gevoel creëren. Vandaar dat er ook geen balies meer zijn”, aldus Van der Werf.

Breda is het vijfde kantoor in Nederland dat in dit nieuwe jasje is gegoten. Niet alle kantoren worden overigens een ING Huis. “Dat is vooral voor de grotere steden in Nederland. Andere kantoren worden ook wel vernieuwd maar niet in deze stijl”, zegt Van der Werf.

In het Bredase ING-kantoor werken zo’n vijftig mensen, want ook de eerste en tweede verdieping neemt de bank in beslag. “Daar komen in principe geen klanten. Daar werken bijvoorbeeld de mensen van private banking,” zegt Wilbert Verbeek, manager West-Brabant. Onder West-Brabant (in totaal zo’n tachtig mensen) vallen ook de kantoren in Oosterhout, Etten-Leur, Roosendaal en Bergen op Zoom. (bron: https://www.bndestem.nl/breda/in-het-bredase-ing-huis-wacht-de-klant-aan-de-keukentafel-op-de-adviseur~a8ddda5f/?referrer=https://www.google.com/)

Klik hier voor meer info en alle foto's!

Projectnummer 115021
Project 
Breda, ING
Opdrachtgever 
Hurks onderhoud & retail BV
Omschrijving 
Leveren en monteren van stalen kozijnen voor unieke 'glazen huisjes'.
Architecten -

Bijzonderheden -

Uitvoering 
2018-2019

Breda ING

Contact Informatie

Adres
Hoornse Hop 10
8321 WX Urk
Telefoon: 0527 685 156
Fax: 0527 685 286
E-mail: info@jonkers-bouwmetaal.nl